Uitgebreid winkelgebied

Zwolle is een perfecte stad voor wanneer je een keer een dagje wilt shoppen in een andere stad. Zwolle heeft namelijk een uitgebreid winkelgebied met een groot aanbod aan winkels, boetieks en horecagelegenheden. Naast het uitgebreide winkelgebied staat de stad bekend om zijn oude, karakteristieke gebouwen. Veel monumentale gebouwen zijn al die jaren bewaard gebleven en naast het shoppingcenter is er veel historie te zien in Zwolle. Doordat deze stad zoveel prachtige oude gebouwen heeft is winkelen in Zwolle een hele beleving.

Het winkelgebied van Zwolle bestaat uit verschillende kleine straatjes waar een groot aanbod aan winkels te vinden is. Het winkelcentrum is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centraal station, waardoor de stad ook makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. In de Diezerstraat zitten voornamelijk bekende winkels zoals H&M en The Sting. Zoek je eens iets anders zoals unieke boetieks, vintage winkels en design winkels? Dan moet je in de Sassenstraat en Luttekestraat zijn. Het Eiland is een nieuw winkelcentrum in Zwolle wat vlak bij de oude stadmuur gevestigd zit. Hier zit ook het bekende sterrenrestaurant Librije.

Naast brandstores vind je in Zwolle ook grote detailhandels zoals tuin- en keukencentra, bouwmarkten en woonwarenhuizen welke verspreid over de stad te vinden zijn.

We wensen je alvast veel winkelplezier!