Belangrijk in Zwolle

Als je in Zwolle bent, wil je natuurlijk meer van de stad zien. Naast shoppen, een hapje eten en een drankje, zijn er leuke dingen te ondernemen in de stad en omgeving. We hebben er een aantal hieronder geplaatst. 

De Peperbus

Peperbus is eigenlijk de bijnaam van de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die de toren dankt aan zijn vorm, die lijkt op een peperbus. Met zijn hoogte van 75 meter is de markante toren al van veraf te zien. De Peperbus is te beklimmen tot de eerste omgang die zich op 51 meter hoogte bevindt. Dit staat gelijk aan 236 traptreden. De tweede omgang is niet toegankelijk voor publiek en bevindt zich op 65 meter hoogte.

Oude centrum

De binnenstad van Zwolle is een autoluwe wijk in het oude centrum van de stad. Het gebied wordt begrensd door de voormalige stadsmuren en grachten. In Zwolle zijn veel oude en monumentale bouwwerken bewaard gebleven. Er is een actieve historische vereniging die zich inzet voor behoud en reconstructie van oude gebouwen en stadsgezichten. Hierdoor heeft Zwolle een goed geconserveerde oude stadskern binnen haar grachten.

Theater De Spiegel

Een indrukwekkend gebouw. Groots in aanblik en capaciteit en voorzien van de modernste technieken. Ruim 900 stoelen, een lichte, ruimtelijke foyer en natuurlijk rood pluche. Een royaal theater met nationale allure. Een theater waar vernieuwing, creativiteit en service hoog in het vaandel staat en die een verbindende rol heeft binnen de culturele sector. Maar ook een voortrekkersrol: Hier gebeurt het. 

Waanders in de Broeren

Waanders In de Broeren is veel meer dan een boekwinkel; een ongekende wereld waarin je verrassend kunt winkelen, lekker kunt eten en drinken in onze brasserie of genieten van een lezing, concert of tentoonstelling. Ze willen bezoekers blijvend verrassen, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met een continu veranderend assortiment cadeauartikelen. U vindt er luxe schrijfwaren, muziek en films, kook-, kinder-, reis- en tuinaccessoires. 

Restaurant de Librije

Chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse kochten in 1993 het historisch pand 'De Librije' in Zwolle. Ze vestigden zich er als restauranthouders en verkregen weldra een vleiende reputatie. Hetzelfde jaar kreeg het restaurant zijn eerste ster. De tweede ster kreeg het restaurant in de gids voor 1999 en in 2004 ontving het zijn derde ster. Samen verkennen ze iedere dag de mogelijkheden van een liefdevolle relatie tussen wijn en spijs. Enig nadeel: er is een (hele) lange wachtlijst, zo even binnenlopen voor een diner is geen optie.